Borscs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A húst másfél liter sós vízben feltesszük főni. A zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a darabokra vágott paradicsomot, a babérlevelet, a sót, a borsot, és még egy kicsit pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, belerakjuk a levesbe, a kis kockákra vágott burgonyát, a laskára vágott káposztát, a zúzott fokhagymát, a megpárolt zöldségeket, és fél órán át lassú tűzön forraljuk. A húst kivéve, vékonyan felcsíkozzuk, visszatesszük, belekeverjük a kaprot és a felcsíkozott ecetes céklát. ízlésünk szerint ízesítsük a cékla levével, forraljuk össze és tejfölre tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||