Burgonyás lepény oroszosan (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: kicsilány A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Köretek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel mellé, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított burgonyát és hagymát lereszeljük. Elkeverjük a tojásokkal, a hajdinaliszttel összeszitált sóval, borssal, sütőporral és egy deci olajjal, a maradék olaj felével kikent tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A maradék olajat, a zúzott fokhagymát és a tejfölt elkeverjük, majd a burgonyás tésztára simítjuk. Még tíz percig sütjük. Kockára vágva tálaljuk. Sült húsok mellé köretként vagy salátával önmagában is megállja a helyét. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||