Káposztás-virslis pizza (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Főétel, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Reggeli, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Savanyú, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Káposztás-virslis pizza
Pizza alaptészta
Káposztás-virslis pizza Az olaj felében pirítsuk meg a karikára vágott virslit, szűrőkanállal vegyük ki és tegyük félre. Egy evőkanálnyi olajat eltéve, a többit öntsük a zsiradékhoz és pároljuk át rajta a félfőre vágott hagymát és a fűszereket. Adjuk hozzá a néhány vágással rövidebbre vágott káposztát és mindig, csak kevés vizet hozzáadva, pároljuk puhára. a végére ne maradjon leve. Keverjük bele a virslit, a babért dobjuk ki. Ha kihűlt terítsük a kinyújtott tészta felére, a másik felét hajtsuk rá és a szélét vízzel megkenve, nyomjuk szorosan össze. A szépség kedvéért apró visszahajtásokat is tehetünk rá. A megmaradt olajjal kenjünk ki egy tepsit és a tésztát tegyük bele. A tetejét kenjük le a felvert tojással, szurkáljuk meg, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. Gerezdekre vágva tálaljuk. Pizza alaptészta 3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva kinyújtjuk és már süthető is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||