Csirkés-spenótos rakott tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Főzzük meg a tésztát, előírás szerint, de ne legyen teljesen puha, mert még sütőbe is kerül. Lecsepegtetve tegyük vajjal kikent sütőedénybe. A forró olajon pároljuk meg a hagymát, majd a kis kockára vágott csirkemellet, kevergetve, süssük át rajta. Szórjuk rá a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Öntsük fel, a kézzel összetört, konzervparadicsommal. Amikor elkészül, a szaftjából vegyünk ki két merőkanálnyit. Nyomjuk a krémsajtot a serpenyőbe és ha elolvadt keverjük bele a spenótot, csak addig főzzük, amíg összeesik. Simítsuk a csirkés masszát a tésztára, borítsuk be a tetejét a felszeletelt mozzarellával, majd öntsük rá a félretett mártást. Végül szórjuk meg a tetejét reszelt parmezánnal. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig süssük. Tálalás előtt kicsit pihentessük. Kockára vágva, bazslikomlevélkével díszítve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||