Rántott hagyma salátaágyon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Böjt, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A fokhagymát összezúzzuk és az olajba keverjük. A magokat szárazon megpirítjuk, majd félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, keresztben fél centi vastag szeletekre vágjuk és gyengén besózzuk. A megmosott salátaféléket leszárítjuk, a jégsalátát csíkokra vagdossuk, a radicchiót falatnyi darabokra tépkedjük, majd hűtőbe tesszük. A hagyma végeket eltesszük máskorra, a szép szeleteket leitatjuk, majd hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozva középforró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk az olajat lecsepegni. A fokhagymás olajat leszűrjük, a citromlével, sóval és borssal ízesítve, habverővel, homogénre keverjük. Az öntetet összeforgatjuk a salátafélékkel és a keveréket a tányérok közepére halmozzuk. Megszórjuk a pirított magokkal, majd körberakjuk a ropogós hagymakarikákkal. Ezt az ételt frissen tálaljuk, ekkor érvényesülnek igazán az ízei. Előételként vagy könnyű vacsoraként tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||