Csülök egzotikus zöldségmártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Párolt, Hirtelen sült, Remoska, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A csülköt kicsontozzuk és lebőrözzük. A bőrt tegyük el mélyhűtőbe, jó lesz kocsonyához. A húst nagyobb, kb. tenyérnyi darabokra vágjuk. A zöldségeket apró kockára metéljük. A felforrósított olajon a sózott, borsozott csülökdarabokat aranybarnára sütjük, majd a zöldségeket rászórjuk és néhányszor megkeverve addig sütjük, amíg a zöldségek egy kis színt kapnak. Ekkor mélyebb fazékba tesszük és felöntjük a borral és az laplével. Beledobjuk a fűszereket és fedő nélkül főzni kezdjük. Lassan, másfél-két óra alatt puhul meg. Az elkészült hús alatt csak vastag krémes szaft maradjon. A vége felé vigyázzunk, hogy ne kapjon oda. Menet közben, ha szükséges kevés forró vízzel pótoljuk a levét. Édesburgonyakörettel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||