Egyszerű töltött káposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A recept egyszerűségét az adja, hogy igazából nem is töltött a káposzta. A savanyú káposztát ízlésünknek megfelelően mossuk át, kóstoljuk meg, mert ehetetlenül savanyúvá teheti ételünket. A töltelékhez a lapockát megdaráljuk, összekeverjük a nyers rizzsel, pirospaprikával és egy fej, nagyon finomra vágott hagymával, borssal, majd gombócokat formázunk. Az olajon megpároljuk a másik fej felaprított hagymát, ráterítjük az apró káposzta felét és rárakosgatjuk a gombócokat, majd a maradék apró káposztával beborítjuk, felöntjük vízzel és kis lángon, fedő alatt megfőzzük. Ízlés szerint némi füstölt szalonnát vagy maradék szalonnabőrt is tehetünk bele. Tálaláskor bőségesen meglocsoljuk tejföllel. A friss, puha kenyeret el ne felejtsük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||