Erdei zöldbabgulyás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Levesek, Húsételek, Főétel, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A kétféle húst kis kockára vágjuk, a zöldbabot ujjnyira daraboljuk, a burgonyát felkockázzuk és hideg vízben félretesszük. A felhevített libazsíron megpirítjuk a finomra metélt hagymát és a köményt , majd a marhahúst rádobva átsütjük, amíg levet ereszt és félpuhára pároljuk. Vizet ne adjunk hozzá. Ekkor belekeverjük a sertéshúst, a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot és a zúzott fokhagymát, ezzel is fehéredésig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd felöntjük vízzel. Ha a sertéshús is puhulni kezd hozzáadjuk a kockára vágott gombát, a zöldbabot és a burgonyát. Ha minden megpuhult a tetejére szórjuk a pirospaprikát és beleforraljuk a lébe. Végül a főzés utolsó öt percében beleöntjük a vörösbort. Aki sűrűbben szereti szaggasson bele csipetkét. Friss, puha kenyérrel tálaljuk. Ki-ki ízesítse csípősre saját ízlése szerint. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||