Tejfölös gombapaprikás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel, Főétel előtt, Reggeli, Főétel mellé, Kártyaparti , Hétköznapi vacsora, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
1 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 db paprika 20 1.2 0.3 3 0.9 0
3 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gombát, folyóvízben, mossunk meg, és szeleteljük fel. Egy fej vöröshagymát és a paprikát vágunk apró kockára, és az olajon dinszteljük üvegesre. Tegyük hozzá a gombát, sózzuk meg, süssük zsírjára, dobjuk rá a felkockázott paradicsomot, öntsünk rá 1 dl vizet, keverjük bele a fűszerpaprikát, a borsot. Fedő alatt, takaréklángon pároljuk puhára, ha elfőné a levét, öntsünk alá még egy kis vizet. A lisztet, a tejfölt keverjük csomómentesre, borítsuk a gombapörköltbe, pár percig kislángon rotyogtassuk össze.
Párolt rizzsel vagy galukával tálaljuk.