Tejfölös gombapaprikás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel, Főétel előtt, Reggeli, Főétel mellé, Kártyaparti , Hétköznapi vacsora, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A gombát, folyóvízben, mossunk meg, és szeleteljük fel. Egy fej vöröshagymát és a paprikát vágunk apró kockára, és az olajon dinszteljük üvegesre. Tegyük hozzá a gombát, sózzuk meg, süssük zsírjára, dobjuk rá a felkockázott paradicsomot, öntsünk rá 1 dl vizet, keverjük bele a fűszerpaprikát, a borsot. Fedő alatt, takaréklángon pároljuk puhára, ha elfőné a levét, öntsünk alá még egy kis vizet. A lisztet, a tejfölt keverjük csomómentesre, borítsuk a gombapörköltbe, pár percig kislángon rotyogtassuk össze. Párolt rizzsel vagy galukával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||