Bárány bhuna (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Bálint nap, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Vágjuk kockára a bárányhúst. Pirítsuk meg az olajon a finomra metélt hagymát. Keverjük bele az apróra vagdalt gyömbért, chilit és a fokhagymát. További 2 percig, kevergetve süssük. Ekkor vegyük kicsire a lángot és adjuk hozzá a kurkumát, az őrölt koriandert, a köménymagot és chiliport. Keverjük át, majd dobjuk a masszába, a felvagdalt paradicsomot. Forraljuk össze és tegyük bele a húskockákat, öntsük fel, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk meg, majd kis lángon, fedő alatt pároljuk puhára, fél-, háromnegyed óra alatt. Keverjük bele a garam masalát és hintsük meg a finomra vágott korianderrel. Naan kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||