Sajttorta egressel és szederrel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Édes, Hideg, Tojás, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A kekszet dobjuk késes keverőbe és őröljük meg. Keverjük hozzá a barnacukrot és a vajat, majd a masszát nyomkodjuk kapcsos tortaforma aljába. Süssük 150 fokra előmelegített sütőben negyed órát. Közben a mascarponét keverjük habosra a tojások sárgájával, a cukorral, a tejszínnel és a gyömbérrel. A tojásfehérjét csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd forgassuk a tojásos masszába, végül adjuk hozzá a gyümölcsöket is. Kanalazzuk az elősütött formába és süssük 50 percig, majd a sütőt kikapcsolva, hagyjuk bent még egy órát. Tegyük át hűtőszekrénybe és ha lehűlt öntsük tetejére az almalében feloldott tortazselét. Ha ez is megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||