az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott vajat, a lisztet, a sót és a porcukrot gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. A tojássárgáját és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába tekerve, hűtőben, pihentessük egy órát. Nyújtsuk vékony lappá, majd béleljünk ki vele egy, megfelelő méretű tepsit. Sűrűn rakjuk meg, a félbevágott, kimagozott szilvával. Hintsünk a tetejére fahéjjal elkevert cukrot. 180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt süssük, addig, amíg, a tészta széle aranybarna lesz és a szilva szaftja fortyogó vulkánt próbál utánozni.
Langyosan, kockára vágva, tálaljuk. A tészta, csak frissen ropogós, de úgyse fog maradni, :-).