Lencsés bulgursaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Köretek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Buli, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Gabonafélék, Zöldség, Reform konyha, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csésze bulgur 0 ? ? ? ? ?
1 csésze vöröslencse ? ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
10 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bulgurt leöntjük két csésze forrásban lévő vízzel és fedő alatt hagyjuk pihenni húsz percig. Forró olajon megpároljuk a félfőre vágott hagymát, majd beleszórjuk a lencsét és a fűszereket. Hozzáöntünk két csésze vizet és 10 percig főzzük. Összekeverjük a bulgurt, a lencsét és a citrom kicsavart levét.
Melegen vagy hidegen tálalható. Grillezett húsok mellé ajánlom, de önállóan is fogyasztható.