Lencsés bulgursaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Köretek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Buli, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Gabonafélék, Zöldség, Reform konyha, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A bulgurt leöntjük két csésze forrásban lévő vízzel és fedő alatt hagyjuk pihenni húsz percig. Forró olajon megpároljuk a félfőre vágott hagymát, majd beleszórjuk a lencsét és a fűszereket. Hozzáöntünk két csésze vizet és 10 percig főzzük. Összekeverjük a bulgurt, a lencsét és a citrom kicsavart levét. Melegen vagy hidegen tálalható. Grillezett húsok mellé ajánlom, de önállóan is fogyasztható. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||