Céklás ravioli, fetás-petrezselymes töltelékkel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 85 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Ami DJF
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Töltött, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
10 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 fej cékla 31 1.3 0.1 5.9 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A nagy fej céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük, a burgonyát megfőzzük. Amikor kihűlt, leturmixoljuk a céklát, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és az áttört burgonyát. Alaposan összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, becsomagoljuk folpackba és 1 órát pihentetjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Ezután vékonyra kinyújtjuk a tésztát, ravioli szaggatóval megformázzuk, 1 teáskanál tölteléket teszünk bele és bő vízben megfőzzük. Végül vajon megforgatjuk a kifőtt raviolit.