
A magozott meggyet egy teflonos edénybe tesszük, rácsurgatjuk a két evőkanál a mézet és megszórjuk fahéjjal, majd pár percig forraljunk. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral és a vanília rúd kikapart magjával. Ez után hozzáadunk 2 dl meleg tejet és gőz fölött addig keverjük, míg krémes állagú nem lesz (én bátrabb szoktam lenni, direkt a tűzre teszem, ilyenkor vigyázni kell, nehogy rántottaszerű valami legyen a végeredmény). Lehűtjük a krémet, majd belekeverjük a mascarpónét, a tejfölt, a cherryt, ízlés szerint tehetünk még bele mézet, majd óvatosan belekeverjük a tojás fehérjét. Egy kisebb püspökkenyérfomát folpackkal kibélelünk (érdemes előtte kevés olajjal kikenni a formát, akkor nem fog csúszkálni a fólia), majd öntünk egy réteget a krémből. A maradék krémbe beletesszük a meggylekvár 3/4-t, és csak pár mozdulattal elkeverjük, majd beleöntjük a formába. Tetejét összemorzsolt keksszel szórjuk (esetleg kissé elkeverjük).
Egy éjszakát pihentetjük a mélyhűtőben.
Tálaláskor csokireszelékkel és maradék meggyel kínáljuk.