Angol szelet (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Advent, Hétvégi ebéd, Farsang, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Angol szelet
A krémhez
Angol szelet A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a porcukorral habosra keverjük. Beleforgatjuk a tejbe kevert szalalkálit, a cukrot, a lisztet, végül a sóval habosra vert tojásfehérjét. Végül a tésztát 3 részre osztjuk, Egy-egy részbe belekeverjük a piros és a zöld ételfestéket. A három lapot sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, 12-15 perc alatt, megsütjük. A kihűlt lapokat a krémmel betöltjük, majd a sütemény tetejét a csokoládéval bevonjuk. Forró vízbe mártott késsel szeletelve kockára vágjuk. A tészták színezékét ízlés szerin választjuk meg, esetleg különböző aromákat is használhatunk. Az én gusztusom szerint kakaópor és céklalé lenne a legjobb. A krémhez A tejben simára keverjük a lisztet, majd kevergetve, csomómentesre összefőzzük. Langyosra hűtjük és a többi hozzávalóval habosra keverjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||