Húsvéti töltött zsemle (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Szendvicsek Cimkék: Húsételek, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Húsvét, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpároljuk a finomra aprított hagymát és a vége felé belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd hagyjuk langyosra hűlni. A sonkát és a főtt burgonyát húsdarálón áteresztjük, a félbevágott zsemlék kikapart belsejével együtt. Hozzákeverünk egy tojást, borsot és óvatosan sót, mert a sonka is sós. Ha túl kemény a massza, kevés tejet adhatunk hozzá. négy tojást keményre főzünk, majd megtisztítva félbe vágjuk. A kikapart zsemléket enyhén sózott tejbe mártjuk és betöltjük a sonkás masszával, a tetejére teszünk egy-egy félbevágott keménytojást és beborítjuk a sajtszeletekkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15-20 perc alatt, addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul. Az íze hibátlan és gyakorlatilag az össze húsvéti maradékot felhasználhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||