Tojásos-baconos kifli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Tizórai gyerekeknek , Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Farsang, Húsvét, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Húsfélék, Gabonafélék, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk, majd a sóval, oregánóval elkevert liszthez öntjük. Beledolgozzuk a joghurtot és az olajat. Készíthetjük kenyérsütőgépben is. Végül, letakarva, langyos helyen, kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük. 5 tojást keményre főzünk, majd megtisztítva félbe vágjuk. A megkelt tésztát tíz részre osztjuk és kisarasznyi lapokra nyújtjuk. A közepükbe teszünk egy-egy baconba tekert tojást és feltekerve kiflivé formáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket és letakarva, még fél órát hagyjuk pihenni. Sütés előtt a felvert tojással lekenjük és a mákkal meghintjük. 175 fokra előmelegített sütőben, úgy fél órát sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. Kissé olaszos hangulatú borkorcsolya, de tízóraira is kitűnő. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||