Aszalt szilvás banánkenyér (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 50 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Farsang, Húsvét, Csőben sült, Édes, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A lisztből és a vajból elveszünk egy keveset, majd a kevés liszttel az apróra vágott aszalt szilvát összeforgatjuk. Némi vajjal, kikenjük a sütőedényt és liszttel meghintjük. A héjas mandulát, liszt finomságúra daráljuk, összeforgatjuk a liszttel, a sütőporral, a kétféle cukorral és a sóval. A vajat felolvasztjuk és beletörjük a két banánt, belekeverjük a fél citrom reszelt héját és a kicsavart levét. Jól elkeverjük a lisztes keverékkel és beleforgatjuk a szilvát. A sütőedénybe töltjük, majd 160 fokon, háromnegyed óráig sütjük. Végezzünk tűpróbát. Ha kész, rácson hagyjuk kihűlni. Lekenjük a lekvárral, majd bevonjuk, az előírás szerint, felolvasztott csokoládéval. Dermedés után szeleteljük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||