Almás-hagymás lencsesaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Köretek, Főétel mellé, Szabadban, Hétvégi ebéd, Főtt, Hideg, Sós, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Csőben sült Hozzávalók 4 személyre:
A fél órára beáztatott lencsét, puhára főzzük a babérlevéllel, sóval, borssal és reszelt citromhéjjal ízesített vízben. Lecsepegtetve, hűlni hagyjuk. Az almát és a megtisztított hagymát lereszeljük, majd kevés sóval a citrom kifacsart levével elkeverjük. Tíz perc múlva, a hagymás keverékhez adjuk a lencsét, a zúzott fokhagymával elkevert tejfölt és hűtőben fél órát érleljük. Sült vagy bundázott húsokhoz köretként tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||