Vegyes tarja Macka módra, kuktában (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Farsang, Lassan sütött, Párolt, Kukta, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta, a finomra vágott hagymát, a vége felé hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, hogy ne égjen le, felöntjük a borral, majd összeforraljuk és levesszük a lángról. A szeletekre vágott húsokat sózzuk, borsozzuk, meghintjük a zsemlemorzsával és kiverjük. A pörköltszafttal rétegezve, kuktába tesszük. Takarékon, két órát pároljuk, majd a lángot eloltva, két órát pihenni hagyjuk. Közben a tejfölt, a félretett fokhagymával és sóval, borssal simára keverjük. A húst a tejföllel megpúpozva, sült burgonyával vagy főtt tésztával, idénysavanyúsággal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||