Amerikai almáspite (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Amerikai almáspite
A töltelékhez
![]() Amerikai almáspite A lisztet, a vajat és a sót késes robotgéppel morzsásra dolgozzuk, majd fél deci hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük és pihentetjük. Pár óra múlva a tésztát kétharmad, egyharmad arányban szétosztjuk. A nagyobbik darabot kinyújtjuk és vajjal kikent formába terítjük. Babbal megtöltve 10 percig sütjük, 220 fokra előmelegített sütőben. Kivesszük és beleöntjük a tölteléket, ráterítjük a félretett tésztát, a széleit lenyomkodjuk, majd a lehulló tésztával és szegfűszeggel kidíszítjük, lekenhetjük felvert tojással is, néhány helyen bevágjuk a tetejét, majd 15 percig tovább sütjük 220 fokon. Végül a hőt 170 fokra visszavesszük és még háromnegyed órát hagyjuk a sütőben a tésztát. A töltelékhez A lisztet, a sót, a cukrot és a fűszereket összeszitáljuk, majd a vajjal morzsásra dolgozzuk. Összeforgatjuk a kis szeletekre vágott, kicsumázott és meghámozott almával. A végén hozzáadunk fél deci vizet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||