Csirkemájas-borsós felfújt sajtmártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Csirkemájas-borsós felfújt
Hideg sajtmártás
Csirkemájas-borsós felfújt A májat csíkokra vágjuk és a felhevített olajon hirtelen átsütjük, majd lecsepegtetve félretesszük. A zöldborsót előfőzzük és ezt is lecsepegtetjük. A vajon megpezsgetjük a lisztet és folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a tejet. Krémes állagúvá főzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd keverjük bele a tojások sárgáját, ízesítsük sóval, borssal. adjuk hozzá a májat, a borsót és a finomra vágott zöldpetrezselymet, végül forgassuk bele a tojások keményre vert habját. Simítsuk egy vajjal kikent és morzsával kikent hőálló tálba. 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Frissen tálaljuk, a sajtmártást külön csészében kínáljuk hozzá. Hideg sajtmártás A tejszínt a krémsajttal és finomra reszelt parmezánnal simára keverjük. Csipetnyi borssal és óvatosan sóval ízesítjük. Végül hozzáadjuk az apróra metélt snidlinget. Mártogatónak vagy mártásként adhatjuk asztalra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||