Áfonyás-diós párnacsücske (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Partizán
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Farsang, Szilveszter, Húsvét, Advent, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tésztafélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg áfonyalekvár 243 0.3 0 59.7 0 0
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 csomag félkész leveles tészta 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A dió nagy részét megdaráljuk. A többit durvára vágjuk. A darált diót elkeverjük az áfonyalekvárral. A tésztát kockára vágjuk és ráhalmozzuk a tölteléket. A széleket vizes ujjunkkal megkenjük és a tésztát átlósan félbehajtjuk. A széleit lenyomkodjuk. A tetejét a felvert tojással lekenjük és megszórjuk a félretett dióval. Sütőpapírral bélelt tepsiben 185 fokon 15 perc alatt megsütjük.