Áfonyás-diós párnacsücske (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Partizán A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Farsang, Szilveszter, Húsvét, Advent, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tésztafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A dió nagy részét megdaráljuk. A többit durvára vágjuk. A darált diót elkeverjük az áfonyalekvárral. A tésztát kockára vágjuk és ráhalmozzuk a tölteléket. A széleket vizes ujjunkkal megkenjük és a tésztát átlósan félbehajtjuk. A széleit lenyomkodjuk. A tetejét a felvert tojással lekenjük és megszórjuk a félretett dióval. Sütőpapírral bélelt tepsiben 185 fokon 15 perc alatt megsütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||