Fahéjas kuglóf (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Reggeli, Karácsony, Sült, Édes, Tészták, Kártyaparti , Teaparti, Uzsonna, Tizórai gyerekeknek , Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 8 személyre:
A tejet meglangyosítjuk, a mézzel és az élesztővel elkeverjük. A tészta alapanyagait kenyérsütőbe tesszük a vajat kivéve, és sima tésztát gyúrunk vele. A vajat olvasszuk meg és keverjük el benne a fahéjat és amíg dagasztja a gép a tésztát kanalanként adjuk hozzá, majd egy órát kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk téglalappá. A tésztát feltekerjük és a kivajazott kuglófformába fektetjük úgy, hogy a két vége egymás mellé kerüljön, kört alkosson. A formában újabb 40 percig kelesszük 50 fokon a sütőben majd 155 C-ra melegítjük a sütőt és kb. 40 perc alatt megsütjük. Az első 20 percben, csak alsó sütésre állítsuk a sütőt. Rácsra téve hűtjük. nagyon finom friss vajjal és lekvárral. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||