Lengyel töltött káposzta (golabki) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tojás, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Forrásban lévő vízbe mártogatva a kitorzsázott káposztát szedegessük leveleire. A vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd gyúrjuk össze a darált hússal, a főtt rizzsel, a tojásokkal, a finomra vágott petrezselyem és zellerzölddel, sóval, borssal, szercsendióval ízesítve a masszát. A káposztalevelek vastag erét vágjuk ki, majd töltsük meg a hússal. A tekercseket rakosgassuk kiolajozott tepsibe. Szórjuk a tetejére a reszelt répát, a kimaradt káposztát, apróra vágva és a felszeletelt gombát. Törjük össze kézzel a paradicsomkonzervet, adjuk hozzá az alaplét. sóval, borssal és cukorral ízesítsük. Dugjuk a tekercsek közé a babért, majd öntsük rá a levet. Fedjük le a tepsit szorosan alufóliával, majd 150 fokra előmelegített sütőben pároljuk 3 órát. Időnként nézzük meg, hogy van-e alatta folyadék. A töltelékeket a saját levével leöntve, burgonyapürével tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||