Tejfölkrémben sült, metélőhagymás burgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Köretek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
60 dkg főtt burgonya 77 2 0.01 17.5 2.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat olvasszuk fel és öntsük egy tepsibe. A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, majd keverjük el a tojásokkal. Forgassuk össze a burgonyával és simítsuk a tepsibe. Hintsük meg a tetejét az apróra vágott metélőhagymával. Alufóliával lefedve, süssük 170 fokra előmelegített sütőben egy órát. Rövid pihentetés után, kockára vágva tálaljuk.