Párolt sertéscsülök (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Hideg, Párolt, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Hideg téli napokra, Szilveszter, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Főétel előtt, Sós, Meleg, Előételek, Húsfélék, Húsételek, Reggeli, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A leperzselt csülköt tegyük fazékba. Szórjuk mellé a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a fűszereket. Öntsük rá az ecetet és, annyi vizet, amennyi bőven ellepi. Főzzük kis lángon, fedő alatt bő másfél órát vagy amíg megfordítható a csülökben a csont. Nyáron kihűtve mustárral és tormával körítve, friss kenyérrel grillvacsora előtt tálaljuk. Télen a leszűrt, leturmixolt levével leöntve, lencsefőzelékkel vagy párolt savanyúkáposztával kínáljuk. A friss kenyeret itt sem érdemes elhagyni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||