Pirított máj velővel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 16 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Reggeli, Sörözés, borozás, Buli, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
20 dkg sertés agyvelő 124 10.6 9 0 0 2000
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
40 dkg sertésmáj 136 19.5 5.3 2.5 0 430
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsírban megpirítjuk a finomra metélt hagymát. Kevergetve átsütjük rajta a kis kockára vágott májat, közben zúzott fokhagymával és pirospaprikával fűszerezzük. Három perc múlva megsózzuk és belekeverjük a velőt. Ugyanennyi ideig, tovább kevergetjük, így a velő szinte beleolvad a szaftba.
Főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.