Pirított máj velővel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Reggeli, Sörözés, borozás, Buli, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített zsírban megpirítjuk a finomra metélt hagymát. Kevergetve átsütjük rajta a kis kockára vágott májat, közben zúzott fokhagymával és pirospaprikával fűszerezzük. Három perc múlva megsózzuk és belekeverjük a velőt. Ugyanennyi ideig, tovább kevergetjük, így a velő szinte beleolvad a szaftba. Főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||