Tarjás-kukoricás bableves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Koleszban főztük, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Savanyú, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rászórjuk a pirospaprikát. Belekeverjük és felöntjük liternyi vízzel. Beledobjuk a babért és a zúzott fokhagymát, majd bezöldségelve, majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a kockára vágott tarját és a tésztát, végül öt perc főzés után, a lecsepegtetett babot és a kukoricát. Belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt és jól összeforralva tálaljuk. A friss puha kenyeret ne felejtsük el mellőle. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||