Kelbimbós-répás pároltrizs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített vajon a rizst fehéredésig sütjük, közben sóval és borssal meghintjük. Felöntjük két csésze alaplével és tíz percig forraljuk. A zöldségeket a zöldfűszerekkel összekeverjük és felöntjük a félretett alaplével, ha gondoljuk sóval ízesítsük és forraljuk fel, majd lefedve hagyjuk pihenni, amíg a rizs fő. Öntsük a zöldséget a rizsre és a fedő alá konyharuhát téve, kikapcsolva a lángot, negyed órát pihentessük. Pecsenyevillával átforgatva tálaljuk. Adhatjuk köretnek, de reszelt sajttal meghintve, önálló ételként is megállja a helyét. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||