Majonézes burgonyasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Köretek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Böjt, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Édes Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát és a zellert sóval, borssal és a babérral ízesített vízben puhára főzzük. A héjától megtisztítva vékony karikára vágjuk, a zellert vékony csíkokra metéljük. Majd a finomra vágott hagymával, tálba rétegezzük és sóval, borssal, ecettel és cukorral ízesített langyos vízzel leöntjük. Másnapig állni hagyjuk, végül gondosan lecsepegtetjük. A tojássárgájához hozzákeverjük a mustárt, a citromlét, sózzuk, borsozzuk, majd cseppenként hozzáadva az olajat, habverővel, majonézzé leverjük. Belekeverjük, a finomra vágott zellert és petrezselymet. Szükség szerint utánízesitve, hozzáforgatjuk a burgonyát. Jól behűtve tálaljuk. Rántott vagy sült húsok mellé illő köret. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||