az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát és a zellert sóval, borssal és a babérral ízesített vízben puhára főzzük. A héjától megtisztítva vékony karikára vágjuk, a zellert vékony csíkokra metéljük. Majd a finomra vágott hagymával, tálba rétegezzük és sóval, borssal, ecettel és cukorral ízesített langyos vízzel leöntjük. Másnapig állni hagyjuk, végül gondosan lecsepegtetjük. A tojássárgájához hozzákeverjük a mustárt, a citromlét, sózzuk, borsozzuk, majd cseppenként hozzáadva az olajat, habverővel, majonézzé leverjük. Belekeverjük, a finomra vágott zellert és petrezselymet. Szükség szerint utánízesitve, hozzáforgatjuk a burgonyát. Jól behűtve tálaljuk.
Rántott vagy sült húsok mellé illő köret.