Tejfölös-sajtos zöldborsó bacon burokban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített vajon megpároljuk, a zöldjével együtt, finomra vágott hagymát, majd a zsenge borsót belekeverjük, még, három percig dinszteljük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölben elkevert reszelt sajtot és a finomra metélt petrezselyemzöldet.Közben sóval, borssal ízesítjük. Egy tűzálló tálat a baconszeletek egy részével kibélelünk, úgy, hogy a szélük kissé túllógjon a tál peremén. A borsós masszát a tálba simítjuk, a tetejét is baconnal fedjük, majd az alján lévő szeleteket is ráhajtjuk. Végül, 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt összesütjük. Kicsit pihentetve, a tál formájától függően kockára vagy cikkekre vágva, tálaljuk. Önmagában vagy szárazabb sült húsok mellé köretnek tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||