Tojásoslecsós ragu, párolt rizzsel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt félretesszük. A zsíron megpirítjuk a félfőre vágott hagymát. Átsütjük rajta a ceruzányi csíkokra vágott combot. Kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Sóval, borssal, köménnyel és a paprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és a paradicsomot. Közben visszatesszük a kisült szalonnakockákat is. Ha a hús megpuhult, a felvert tojást belekeverve, lágyra sütjük. Párolt rizzsel vagy friss, puha kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||