Füstölt pisztráng (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Halak, Reform konyha, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre: Füstölt pisztráng
Páclé házi füstölésre váró halhoz
![]() Füstölt pisztráng A halakat bepácoljuk, majd a füstölő előírása szerint, 20 perc alatt, megfüstöljük. Hidegen, salátaágyon adjuk asztalra. Finomra vágott hagymát, tormát, majonézt, vajat kínálunk mellé. Esetleg gravad lax mártást. A forró pirítóst el ne felejtsük. Páclé házi füstölésre váró halhoz A hozzávalókat 4 liter vízzel elkeverjük és felforraljuk, majd kihűlés után az ecetet beleöntjük. A halakra öntjük és 12 órán át pácoljuk. A halakat, ha szükséges, nehezékkel nyomjuk a pác alá. Pl. lefordított tányér! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||