Ropogós csirkeszárny (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Joe A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A csirkeszárnyakat feldaraboljuk és a szárnyvégeket eltesszük, máshoz, pl. leveshez. A többi részt a porrá tört fűszerekkel és az olajjal összeforgatjuk. Több órát, esetleg egy éjszakán át, a hűtőben pihentetjük. Másnap a sóból, a keményítőből, a sütőporból, a vodkából és 1 deci vízből tésztát keverünk. A szárnydarabokat megmártva benne, bő, középforró olajban, aranybarnára sütjük. Sok salátát, sült burgonyát kínáljunk hozzá. Gyerekeknek is adhatjuk, az alkohol elpárolog a sütés alatt, de a panír, csodás, ropogós tésztává alakul tőle. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||