Rizses egytál húslevesből (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Julcsi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A barna vagy sima rizst a húsleves levében puhára főzzük. majd hagyjuk, hogy a folyadékot felszívja. A húslevesből maradt húst feldaraboljuk és a felhevített olajon megpárolt hagymán átsütjük, közben fűszerezzük. A húslevesből félretett zöldségeket kis kockára vágjuk és ezt is a húsos elegyhez adjuk. Végöl a tejföllel és a rizzsel összeforgatva, zsiradékkal kikent, morzsával meghintett tepsibe vagy tűzálló tálba simítjuk. A tetejét a sajttal meghintjük és 20-25 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben, pirosra sütjük. 10 percig pihentetve, kockára vágva, tálaljuk. Savanyúságot kínáljunk mellé. A hétvégi, megmaradt húsleves tökéletes felhasználására való étek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||