Vitézes pacalcsorba (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Húsételek, Levesek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Az előfőzött pacalt a húsalaplével felöntjük. A nagyobbra darabolt zöldségeket hozzá adjuk, a lestyán és a tárkony kivételével a fűszereket hozzáadjuk, majd puhára főzzük. Kiemeljük a zöldségeket és botmixerrel áttörve visszatesszük a levesbe. Ekkor adjuk hozzá a félretett zöldfűszereket. A tejfölben elkeverjük a lisztet és a tojássárgájákat. Kevés lével hőkiegyenlítjük és gyengéden összeforraljuk, végül citromlével savanykásra ízesítve, forrón tálaljuk. A kissé csípős, savanykás levest friss kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||