Roqueforttal töltött csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Töltött, Bundázott , Sült, Csőben sült, Olajsütő, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
60 dkg csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat kicsontozzuk. A reszelt roquefort sajt egyharmadát összekeverjük 1 tojással, 1 evőkanál tejföllel, a borssal és a zúzott fokhagymával és az apróra vágott metélőhagymával. A csont helyére kenjük a masszát, majd összehajtva a combokat, fogvájóval összetűzzük és lisztben, a maradék felvert tojásban, valamint a zsemlemorzsában megforgatjuk. 170 fokra felhevített olajba tesszük és szép pirosra sütjük (8-10 perc). Közben a megmaradt reszelt sajtot, a tejfölt és borsot összekeverjük és a megsült, lecsöpögtetett húsra kenjük. Előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, de ne pirítsuk meg.

Ajánlott körete zöldséges párolt rizs vagy burgonyapüré és idénysaláta.