Roqueforttal töltött csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Töltött, Bundázott , Sült, Csőben sült, Olajsütő, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokat kicsontozzuk. A reszelt roquefort sajt egyharmadát összekeverjük 1 tojással, 1 evőkanál tejföllel, a borssal és a zúzott fokhagymával és az apróra vágott metélőhagymával. A csont helyére kenjük a masszát, majd összehajtva a combokat, fogvájóval összetűzzük és lisztben, a maradék felvert tojásban, valamint a zsemlemorzsában megforgatjuk. 170 fokra felhevített olajba tesszük és szép pirosra sütjük (8-10 perc). Közben a megmaradt reszelt sajtot, a tejfölt és borsot összekeverjük és a megsült, lecsöpögtetett húsra kenjük. Előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, de ne pirítsuk meg. Ajánlott körete zöldséges párolt rizs vagy burgonyapüré és idénysaláta. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||