Brassói aprópecsenye (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sült, Párolt, Tárcsa, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
20 dkg kolozsvári szalonna 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
80 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
80 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott kolozsvári szalonnát, egy evőkanál olajon zsírjára sütjük és a finomra vágott hagymafélékkel összepároljuk. A dobókockányira vágott húst belekeverjük, sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. Kevés vizet, szükség szerint hozzáadva, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A krumplit kis kockára vágva sós vízben megfőzzük és leszárítva, a félretett olajban, ropogósra sütjük. A húsos raguhoz keverve tálaljuk.
Savanyúságot és friss kenyeret kínáljunk hozzá.