Brassói aprópecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sült, Párolt, Tárcsa, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára vágott kolozsvári szalonnát, egy evőkanál olajon zsírjára sütjük és a finomra vágott hagymafélékkel összepároljuk. A dobókockányira vágott húst belekeverjük, sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. Kevés vizet, szükség szerint hozzáadva, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A krumplit kis kockára vágva sós vízben megfőzzük és leszárítva, a félretett olajban, ropogósra sütjük. A húsos raguhoz keverve tálaljuk. Savanyúságot és friss kenyeret kínáljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||