Kenyérlángos (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt 2 deci langyos vízben, a cukorral elkeverve negyed óra alatt felfuttatjuk. A lisztet és a sót összeforgatjuk és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztőt, majd további kb 3 deci langyos víz hozzáadásával kidagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Fél órát kelesztjük, majd 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát nagy tepsibe tesszük, majd felfűtött kemencében vagy sütőben 5 percig elősütjük. Megkenjük a tejföllel, megszórjuk a csíkokra vágott, főtt császárszalonnával, a szeletekre vágott hagymával, majd a vékonyra szeletelt sajttal beborítjuk. 20 perc alatt, amíg rápirul a sajt, megsütjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||