Marinált ponty (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Reggeli, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Macskajajra, Buli, Karácsony, Böjt, Sült, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Tojás, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A patkóra vágott pontyot besózzuk, két órát állni hagyjuk, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Bő olajban, aranybarnára sütjük és lecsepegtetjük. A vékony karikára vágott hagymával lerétegezzük. 1 liter vizet a fűszerekkel felforralunk, pár percig hagyjuk a lángon, majd a halra öntjük. Hagyjuk lehűlni, majd lefedve, pár napig érleljük. Két nap alatt az ecet eltünteti a szálkákat. Friss vajas kenyérrel fogyasztjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||