Sajtos töltött burgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Csőben sült, Töltött, Főtt, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Nagyobb burgonyákat válasszunk, majd héjában főzzük meg. Tisztítsuk meg és vágjuk félbe a burgonyákat, majd fél centis burkot hagyva kaparjuk ki a belsejüket. Az összetört burgonyakaparékot keverjük el a vaj felével, a tojássárgájákkal, a krémsajttal és a fűszerekkel, végül a felvert tojásfehérjével lazítva töltsük a burgonyahajókba. A maradék vaj kisebb részével kenjünk ki egy tepsit és helyezzük bele a burgonyákat, a tetejükre forgácsoljuk a parmezánt és a megmaradt vajat. Előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Savanyúkáposztával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||