Sertésszűz zöldségpürékkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Sárgarépapüré
Sertésszűz egyben sütve
Karfiolpüré
Sárgarépapüré A sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A narancsot jó alaposan megmossuk és sárga héját vékonyan lehámozzuk. Felcsíkozva kevés vízben fűzzük puhára, majd szűrjük le. A vajon a répát pirítsuk meg, majd a narancsok kicsavart levével felöntve pároljuk puhára, közben ízesítsük borssal, sóval. Lehetőleg forraljuk el a levét. A puha répát botmixerrel pürésítsük, nagy kanállal galuskaszerűen megformázva, a narancshéjjal meghintve tálaljuk. Sertésszűz egyben sütve Forgassuk a szépen lehártyázott és megformázott húsokat a zöldfűszer és durvára tört színesbors keverékbe, szinte panírozzuk be. A vaj-olaj, sütőálló serpenyőben felhevített, keverékébe és süssük a hús minden oldalát barnára, ez ne tartson tovább 4 percnél. Ekkor tegyük a serpenyőt 190 fokra előmelegített sütőbe és süssük a húst 8 percig, de ne tovább. A sütőből kivéve takarjuk be alufóliával és hagyjuk pihenni 5 percig, majd ujjnyinál vastagabb szeletekre vágva, a szaftjával leöntve tálaljuk. Körítsük a zöldség pürékkel. Karfiolpüré A karfiolt rózsáira szedjük, a répát kis darabokra vágjuk és a tejjel ízesített, kevés sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és botmixerrel pürésítjük, közben reszelt szerecsendióval és borssal fűszerezzük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||