Znojmói pecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hideg téli napokra, Párolt, Kukta, Sós, Meleg, Savanyú, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A marhahúst két csíkokra vágott uborkával tűzdeljük meg és kössük körbe konyhai zsineggel. A zöldségeket vágjuk kockára és az olaj felén pirítsuk meg, majd tegyük kuktába. A húst az olaj másik felén süssük körbe és tegyük a zöldségek tetejére. Öntsük rá a húsalaplét, dobjuk bele a fűszereket és a sípolástól számított 25 perc alatt pároljuk puhára. Vegyük ki a húst a szaftból, a szaftból dobjuk ki a babért és a borsot, turmixoljuk le és dobjuk bele a kockára vágott uborkát, ha nem elég sűrű a liszttel habarjuk be. Az ízét uborkalé és só hozzáadásával erősítsük, majd a vékonyra szeletelt hússal melegítsük össze. Knédlivel vagy burgonyafánkkal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||