| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 db
alma |
35 | 0.4 | 0.4 | 7 | 2.3 | 0 |
| 4 db cékla | 31 | 1.3 | 0.1 | 5.9 | 2.5 | 0 |
| 2 csokor újhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 evőkanál gyömbér | 61 | 2.5 | 0.8 | 11 | 0 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db lime | 36 | 0.8 | 0.1 | 0.7 | 0.3 | 0 |
| 4 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A megmosott céklát gyengén megsózzuk, majd alufóliába tekerjük. 175 fokos sütőben egy órát sütjük. Ha kihűlt megtisztítjuk és kockára vágjuk. Rákarikázzuk az újhagymát a zöldjével együtt. A kicsumázott, de hámozatlan almát a lime levével és reszelt héjával elkeverjük, majd a céklához adjuk. A többi hozzávalót botmixerben öntetté keverjük és a céklás keverékkel összeforgatjuk. Pár percet hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek.