Baconos-túrós rétes
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 15 dkg
juhtúró |
283 |
18.2 |
21.1 |
3 |
0 |
12 |
| 15 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
| 20 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
| 1 csomag
félkész leveles tészta |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk. A végén hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. A langyos hagymához adjuk az áttört túrót és a juhtúrót, majd belekeverjük a kockára vágott bacont. Borssal és, ha szükséges sóval ízesítsük. A tölteléket kenjük a tésztára, majd a két szélét behajtva tekerjük fel, mint a bejglit. Kenjük le a felvert tojással. Tegyük, sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük, 180 fokra előmelegített sütőben, 20 percig.
Langyosan vágjuk szeletekre.
Sör vagy bor mellé, szinte nélkülözhetetlen. Másnapra, tökéletes reggeli, ha langyosan adjuk az asztalra. Előző este bekészíthető, csak sütni kell frissen.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)