Cékladzsem
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál
vörösborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 kávéskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 4 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 üveg
ecetes torma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 3 kg
cékla |
31 |
1.3 |
0.1 |
5.9 |
2.5 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megmosott céklákat alufóliába burkoljuk és 175 fokra előmelegített sütőben, egy órát sütjük. Forrón megtisztítjuk, a kétharmadát húsdarálón ledaráljuk, a többit kockára vágjuk. A porrá tört fűszerekkel, a tormával és a többi hozzávalóval elkeverjük. Szükség szerint utánfűszerezve, kevés vizet hozzáöntve felforraljuk. Üvegekbe töltjük, lezárjuk és 10 percre fejreállítva, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni. A kamrában hónapokig eláll. Grill vagy szárazabb sült húsok mellé kiváló.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)