Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkemájas-borsós felfújt sajtmártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

Csirkemájas-borsós felfújt
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
40 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
30 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
6 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hideg sajtmártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkemájas-borsós felfújt
A májat csíkokra vágjuk és a felhevített olajon hirtelen átsütjük, majd lecsepegtetve félretesszük. A zöldborsót előfőzzük és ezt is lecsepegtetjük. A vajon megpezsgetjük a lisztet és folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a tejet. Krémes állagúvá főzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd keverjük bele a tojások sárgáját, ízesítsük sóval, borssal. adjuk hozzá a májat, a borsót és a finomra vágott zöldpetrezselymet, végül forgassuk bele a tojások keményre vert habját. Simítsuk egy vajjal kikent és morzsával kikent hőálló tálba. 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Frissen tálaljuk, a sajtmártást külön csészében kínáljuk hozzá.

Hideg sajtmártás
A tejszínt a krémsajttal és finomra reszelt parmezánnal simára keverjük. Csipetnyi borssal és óvatosan sóval ízesítjük. Végül hozzáadjuk az apróra metélt snidlinget.
Mártogatónak vagy mártásként adhatjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)