Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fűszeres, párolt cékla

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Márton nap, Szilveszter, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Savanyú, Zöldség, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db csillagánizs 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1.2 kg cékla 31 1.3 0.1 5.9 2.5 0
3 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A céklát hámozzuk meg és gyaluljuk vékony csíkokra (használjunk gumikesztyűt). A hagymát vágjuk félfőre és a felhevített zsíron pirítsuk meg, Adjuk hozzá a céklát, a finomra vagdalt fokhagymát és a fűszereket. Csorgassuk bele a mézet és a borecetet. Fedő alatt pároljuk félkészre, majd a fedőt levéve süssük el a levét, de a cékla maradjon enyhén roppanós.
Sültek köretének ajánlom, a kissé mindennapi lilakáposzta helyett.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)